Sohum Sahilindeki İskelenin Restorasyonuna Başlanıyor

Sahil şeridinin çevre düzenlemesi ve yenilenmesi projesi yeni bir ivme kazanıyor. Ünlü “Brehalovka” kafe büfesinin tam karşısında yer alan iskelenin rekonstrüksiyon çalışmalarına yakın zamanda start verilecek.

Sohum yetkilileri ile Rusya Federasyonu temsilcilerinden oluşan bir heyet, çalışmaların başlayacağı sahil şeridini ve iskele bölgesini yerinde inceledi. Heyette Sohum Belediye Başkanı Timur Agrba, Belediye Başkan Yardımcısı Konstantin Tarba, Rusya Cumhurbaşkanlığı İdaresi Toplumsal Projeler Yönetimi Başkan Yardımcısı Aleksandr Juravskiy ve Krasnodar Krayı Baş İnşaat İdaresi Başkan Yardımcısı Stanislav Boldaçevskiy yer aldı.

Rıhtımın yenilenmesi; Rusya bölgeleri, Abhaz iş dünyası ve V. G. Ardzınba’nın adını taşıyan Sohum Uluslararası Havalimanı’nın ortak destekleriyle yürütülen kapsamlı “Sohum Sahili Çevre Düzenleme Projesi”nin önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu doğrultuda iskelenin tüm rekonstrüksiyon çalışmaları Krasnodar Krayı tarafından finanse ediliyor. Yetkililer, sahildeki diğer alanlarda devam eden çalışmaların gidişatını da yerinde denetlerken, Sohum Belediye Başkanı sahil şeridindeki tüm çevre düzenlemelerinin en yüksek kalitede ve nitelikli bir standartta tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.

* Kaynak: Apsnypress 02.06.2026

Brehalovka Kafesi (kahve büfesi) Sohum sahilinin (Muhacirler Caddesi) en ikonik noktalarından biridir. Özellikle yerel halkın, aydınların ve siyasetçilerin bir arada, geleneksel kumda pişirilen kahve eşliğinde politika ve günlük olayları tartıştığı, şehrin sosyal hafızasında çok önemli bir yere sahip olan tarihi buluşma noktasıdır.

Krasnodar Krayı, Rusya Federasyonu’nun Abhazya ile doğrudan sınırı olan federal bölgesidir. Projenin finansmanını üstlenmesi, bölge genelinde yürütülen altyapı iş birliklerinin bir parçası niteliğindedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir