Ressam Goskova’nın Büyülü Dünyası

Genç ressam Katerine Guskova, son 7 yılda yaptığı 80’den fazla resmini Sohum’daki Moskova Evi’nde sergiliyor.

20 yıldır resim yaptığını söyleyen Guskova, neredeyse yaşamının tamamını çizerek geçirmiş. Daha önce bir çok sergi salonunda, hatta Sohum meydanındaki açık hava sergisinde veya botanik parkındaki asırlık ağacın altındaki alanda dahi resimlerini izleme şansını bulduğumuz yetenekli ressamın, bu sergide ilk gördüğümüz resmi  parlak kırmızı ayakkabılar, son resmi ise Sohum deniz manzarası oldu. Sergideki eserlerin ana temasını deniz ve Sohum manzaraları oluşturuyor.

Katya, resimlerinin spor, modernite, doğa ve duyarlılık bileşenlerinden oluştuğunu söylüyor ve “Çalışmamda pratikte tüm eserlerimi seri olarak sunuyorum. En sevdiğim konu deniz ve yarışlar. Ben Formula-1 yarışlarını çok seviyorum ve özellikle motor sporlarından ilham alıyorum” diyor. 

Ressamın günlük hayattan esinlendiği ve tüm resimlerinin olumlu duygular taşıdığı görülüyor. Örneğin sanatçı “palyaçolar” resmini ergenlik döneminde yaptığını belirterek, “Günlük hayatımızda da var olan iki yüzlü insanları böyle sembolize ettim.” diyor. Katya’ya göre resimlerindeki martı çizimleri ise yaratıcılığı sembolize ediyor.   BB/APH

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir