14. Okulda Ardzınba Şiir Müzik ve Dansla Anıldı

Sohum’da 14. Devlet Okulu, Vladislav Ardzınba’nın 70. doğum yılı nedeniyle bir etkinlik düzenledi.

Milli Eğitim Bakanı ve V.Ardzınba’nın eşi, tarihçi Swetlana Cergeniya’nın da katıldığı etkinlik, Kakoba’nın açılış konuşması ile başladı.

Diasporadan bir dönüşçü ise yaptığı konuşmada, Türkiye’deki Abhazların özellikle çocuklarını mutlaka Abhazya’ya getirip vatanları ile tanıştırmalarını, bunun tarihi bir görev olduğunu söyledi.

Folklorist Doç. Dijin Çurey de büyük sürgünün 151. yılını hatırlatarak yaptığı kısa konuşmanın ardından yan flütüyle Adige ezgilerinden örnekler sundu.

Daha sonra öğrenciler Vladislav Ardzınba ile ilgili kısa konuşmalar yaptılar, şiirler okudular, Abhaz geleneksel müzik aletleriyle müzikler çaldılar, dans ettiler. 

Etkinliğin en ilgi çekici tarafı ise ilk defa 4G bağlantısı ile Türkiye’deki Sakarya Abhaz Derneği’ne naklen yayın yapılmasıydı. Abhaz Derneği’nden etkinliği izleyenlerin görüntüleri de aynı anda salondaki büyük perdeye yansıtıldı. Dernek başkanının kısa konuşması ve küçük bir kız çocuğunun okuduğu şiir de beğeniyle izlendi.

Ardzınba’yı anlatan müzik eşliğindeki slayt gösterisinin ardından, organizasyonu düzenleyen okul müdiresi Rita Beniya’ya teşekkür edildi ve yapılan ikramlardan sonra program sona erdi.    

BB/APA

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir